Hlavní obsah

Plochodrážník Dryml má na GP motivaci, hledal ji i v moři

PRAHA

Pár desítek minut ovazuje a olepuje jedno z bolavých kolen, nasadí ortézy a jde na to. Lukáš Dryml znovu trénuje i závodí. Do lepších týdnů se po zdravotních trablech může v sobotu večer odpíchnout na pražské Markétě při Grand prix. „Je to relativně dobré, jen nesmím upadnout,“ říká Dryml před pokračováním seriálu, které už podvanácté přivádí do Prahy světovou špičku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Dryml (vlevo) s bratrem Alešem

Článek

Dryml při letošním návratu mezi ni začal skvěle, šestým místem v Kršku, pak propadal, paběrkoval. Přidala se zranění. Zničená kolena, prasklá holenní kost. „Ideální by byla tříměsíční pauza, mě musela stačit třítýdenní.“

Zavelel si k ní záhy po nezdaru při červnové GP v Cardiffu. „Neúspěchy ale nebyly zprvu kvůli zraněním, docela mi to šlo, ale problém byl v motorech, byly až moc silné,“ míní. Úžasný tah cítil v sedle, výkon se ale nedařilo převést na dráhu. „Bylo to překoňovaný,“ vybavuje si trápení.

I k moři pak vyrazil, aby pomohl potlučeným údům. „Plavání by mohlo být užitečné, ale já na to moc nejsem. I tak jsem si na Kanárech s přítelkyní dobře odpočinul,“ libuje si. Už na konci minulého týdne vyrazil znovu do boje. V Liberci ´na zkoušku´ stvrdil zisk domácího titulu. „Ještě to nebylo ono,“ soudí, ale věří, že trýznivé porážky jsou definitivně pryč.

V Praze má možná poslední šanci začít velký obrat a atakovat jedno z osmi prvních míst, která znamenají udržení mezi elitou i v příštím roce. I pro něj se seriál láme do druhé půle. „Jisté je, že mistrem světa nebudu. Tedy letos, ale možné je vše, cítím motivaci,” ví, že třeba i marná snaha o elitní osmičku se může proměnit v kýžený úspěch. Promotér zohledňuje jezdce, kteří umějí udělat ze závodů drama. A to Dryml vždy uměl. Co v sobotu večer? „Není to moje domácí dráha, ale je nejlepší co tady pamatuju,“ dodává s nadějí v hlase pardubický jezdec.

Reklama