Hlavní obsah

Měl jsem v Misanu na víc, litoval Pešek

PRAHA

Pro nejlepší výsledek po přestupu do kubatury do 250 ccm si při nedělní Velké ceně San Marina na okruhu v Misanu dojel český závodník Lukáš Pešek. Dvaadvacetiletý jezdec po desátých místech v Jerezu, Estorilu a Barceloně přidal do statistik devátou příčku. „Jenom škoda, že tam přede mnou spadl Debon a musel jsem se vyhnout,“ zalitoval po závodu Pešek, kterého vyjetí z tratě stálo nejspíš ještě lepší umístění.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek při Velké ceně San Marina v Misanu.

Článek

Pešek po startu držel kontakt s čelní skupinou, při pádu Španělů Alexe Debona a Hectora Faubela ale neměl jinou možnost než se vyhnout vyjetím z tratě. „Ztratil jsem další čtyři místa. Pak jsem doháněl nějakou mezeru a pak už to dál nešlo. Devítka je samozřejmě dobrá, ale určitě jsem tady měl na víc,“ je přesvědčený loni čtvrtý muž kubatury do 125 ccm.

Čtvrté umístění v elitní desítce ale každopádně pražského závodníka nezklamalo. „Je to určitě povzbuzení. A další věc, že jsem dojel, což je dobře pro další závody. Pětadvacet rychlých kol je skvělý trénink,“ míní Pešek, jehož nyní čeká dlouhá cesta mimo Evropu.

„Příští úterý odlétám do USA a v zámoří zůstanu celkem šest týdnů,“ vysvětlil. Po závodu v Indianapolis se Pešek přesune do Japonska, následně do Austrálie a hned poté do Malajsie. Do Evropy se vrátí až ke konci října, kdy je na programu finále letošního MS na okruhu ve Valencii.

Reklama

Související témata: