Hlavní obsah

Trophy tým pokračuje na Šestidenní bez Tomana a je už jedenáctý

SERRES

Český Trophy tým bude pokračovat v motocyklové Šestidenní v Řecku už jen s pěti jezdci. Soutěž skončila ve čtvrteční čtvrté etapě po těžkém pádu pro Radka Tomana, který musel být dokonce převezen na vyšetření do nemocnice, kde se nepotvrdilo podezření na zlomeniny. Česká reprezentace se i tak posunula díky vyřazení Británie na 11. místo, junioři jsou nadále dvanáctí.

Foto: Motoklub Jiřetín

Český jezdec Tomáš Engel ve čtvrté etapě 83. ročníku motocyklové Šestidenní

Článek

Hlavní soutěž vedou stále Francouzi, ve Stříbrné váze se drží v čele Italové.

Toman upadl na druhém krosu na kamení, ihned se jej ujal lékař české výpravy a zajistil převoz do nemocnice na rentgen. Jezdec nakonec vyvázl jen s nateklou nohu a poraněnou rukou, ale pokračovat dál nemůže. Pouze v pěti budou vedle Čechů startovat ve zbývajících dvou dnech i tři celky z elitní desítky Američané, Španělé a Nizozemci.

"Měli jsme dnes smůlu, ale naštěstí to (zranění) není tak vážné, jak to vypadalo. Bojujeme dál, je to náročná Šestidenní a jak ukazují Angličané, kteří dnes ztratili dva jezdce, stát se ještě může cokoliv. Před sebou máme pátý den a ten bude údajně nejtěžší," uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Ladislav Michálek.

Kadleček táhl tým

Trophy tým ve čtvrtek opět táhl motokrosař Michal Kadleček. Exceloval především na úvodním klasickém krosu těsně po startu s mnoha skoky, který připomínal svým charakterem spíše superkros. Na stejné trati se navíc pojede i sobotní závěrečný motokros. V prvním kole dnes Kadleček zajel absolutně čtvrtý nejlepší čas a ve druhém byl dokonce třetí. Ve třídě enduro 3 je s minutovou penalizací z druhého dne třináctý.

Dařilo se i ostatním, jen Michal Rudolf měl hned několik pádů. "Věřím, že to překonám. Dnes jsem ale vyděsil hodně fanoušků na prvním motokrosu, když mně vypadla benzínová hadička a palivo stříkalo na rozpálený výfuk. Včas jsem ale zastavil, hadičku vrátil zpět a pokračoval dál," vyprávěl Rudolf.

V pátek je na programu zbývajících 215 km a v sobotu vyvrcholí soutěž tradičním motokrosem.

Neoficiální pořadí po 4. dnu:
Trophy týmy: 1. Francie (Gaultier, Curvalle, Thain, Nambotin, Guillame, Deparrois) 10:41:17,03, 2. Itálie (Micheluz, Albergoni, Belometti, Dini, Mossini, Botturi) -1:34, 3. USA (Dietrich, Abbott, Jarrett, Woods, Kanney) -5:02, 4. Finsko -6:04, 5. Španělsko -10:54, 6. Austrálie -14:03,... 11. Česko (M. Gottvald, Loukota, Horák, Rudolf, Kadleček) -58:07.
Junioři: 1. Itálie (Oldrati, Balleti, Gritti, Cominotto) 6:31:36,71, 2. Austrálie (Bewley, Braico, Hore, Lloyd) -7:36, 3. Francie (Lebrun, Joly, Fortunato, Bossi) -10:33, 4. Španělsko -12:57, 5. Finsko -15:55, 6. Německo -19:01, ...12. Česko (Engel, Sedláček, Hušek, Borák) -42:31.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.