Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci obsadili na ME dvojic druhé místo

NATSCHBACH

Čeští plochodrážníci v sobotu neobhájili v rakouském Natschbachu titul mistrů Evropy na ploché dráze v závodě dvojic, po dramatické bitvě s Rusy obsadili druhé místo. Mistry Evropy se potřetí v pětileté historii tohoto šampionátu stali jezdci Polska.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Suverénní trojici Karol Zabik, Sebastian Ulamek a Adam Skornicki připravil o body pouze Matej Ferjan a Poláci s Maďary remizovali 3:3, všechny ostatní soupeře pak porazili jednoznačným poměrem 5:1 včetně českého týmu.

Právě v souboji s Polskem měl smůlu nejlepší Čech Lukáš Dryml, jenž ve snaze předjet své soupeře upadl a nebodoval. V dalším průběhu závodu však ztratil pouze jediný bod s Ferjanem a především on dovedl český tým, jenž získal jednadvacet bodů, do dodatkové jízdy o druhé místo s Rusy, kteří měli po skončení závodu stejný počet bodů jako Češi.

Obhájci loňského zlata měli těžký los, když začínali s Ruskem, Polskem a Maďarskem a na svém kontě měli po těchto třech jízdách sedm bodů. Ve zbývajících třech jízdách však již dvojice Lukáš Dryml - Adrian Rymel, jenž vystřídal ve druhé půlce závodu Aleše Drymla, ztratila jediný bod, dotáhla se na Rusy a o druhém místě musela rozhodnout dodatková jízda mezi Lukášem Drymlem a Renatem Gafurovem.

Závěr více než tříhodinového závodu byl úspěšnější pro Čechy, protože Dryml svého soupeře stejně jako v základní části porazil a rozhodl o zisku stříbra. Bronz získali Rusové. Smůlu měl vynikající Ferjan, jemuž jeho partneři vůbec nepomohli, a Maďarsko skončilo čtvrté.

Reklama

Související témata: