Hlavní obsah

Pešek při pádu zrušil motorku, s testy v Jerezu byl ale spokojený

PRAHA/JEREZ

Po tříměsíční pauze se motocyklista Lukáš Pešek na okruhu ve španělském Jerezu vrátil za řídítka svého motocyklu a otestoval svou připravenost na novou sezónu. „„Celkově testy hodnotím pozitivně, neměl jsem žádný problém s kondicí jako v loňském roce a kolo od kola byl můj pocit na motocyklu lepší,“ hlásil třiadvacetiletý závodník z Andalusie.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek při testech ve španělském Jerezu.

Článek

Pešek musel hned po příletu do Španělska řešit trable s vykradeným zavazadlem a než se mu podařilo sehnat náhradu za odcizené věci - závodní kombinézu, helmu, rukavice a jednu botu - přišel o polovinu prvního testovacího dne. Zpočátku si proto především znovu zvykal na opojení z rychlosti. „První den mi vše připadalo až neskutečně rychlé, po tříměsíční odmlce jsem si nemohl na rychlost motocyklu zvyknout,“ uvedl český motocyklista v tiskové zprávě svého týmu.

Druhý den na okruhu, kde ze třídy do 250 ccm kroužilo celkem devět závodníků a ze špičky chyběli jen Marco Simoncelli, Hector Barbera a Mattia Pasini, hledal Peškův tým optimální nastavení motocyklu. „Otestovali jsme toho hodně a nakonec jsme našli celkem dobré nastavení, které jsme ještě vylepšovali během závěrečného dne,“ líčil Pešek.

Z nepříjemného pádu vyvázl jen s odřeninou

Během třetího dne testů již český závodník zajížděl rychlé časy, nakonec se ale musel s Jerezem rozloučit předčasně. „Při snaze o zrychlení mi podklouzlo přední kolo a už jsem to neustál. Bylo to v docela velké rychlosti a jsem rád, že se mi nic nestalo. Motorka však byla hodně poškozená, a tak jsme museli skončit,“ přiblížil karambol, z něhož vyvázl jen s odřenou rukou.

I přes nepříjemný pád byl ale Pešek optimistický. „Neměl jsem žádný problém s kondicí jako v loňském roce a kolo od kola byl můj pocit na motocyklu lepší. Poslední den už jsem vše velmi dobře kontroloval. Těší mě, že jsem všechny časy zajel sám, bez pomoci rychlejších závodníků. S maximem jsem celkem spokojený, je to jen o půl vteřiny horší čas než v kvalifikaci na loňský závod, ovšem za nesrovnatelných podmínek,“ doplnil patnáctý muž loňského MS, jehož letos čeká druhá sezóna ve čtvrtlitrech.

Další testy čekají českého jezdce v polovině března v portugalském Estorilu. „Pak už bude vše pokračovat v rychlém sledu. IRTA testy v Jerezu a po nich další oficiální testy v Dauhá, na které tam navazuje 12. dubna první Velká cena,“ dodal Pešek.

Reklama