Hlavní obsah

Peškovy poslední testy před startem MS nebyly podle představ

PRAHA

Technické problémy a silný vítr pokazily dojem Lukáše Peška v posledních testech před začátkem nového ročníku mistrovství světa silničních motocyklů v katarském Dauhá. Český jezdec přesto zajížděl srovnatelné časy s nejrychlejšími a před úvodním podnikem nové sezóny věří v umístění v elitní desítce.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek (vpravo) na archivním snímku při testech ve Španělsku.

Článek

Třiadvacetiletý Pešek uzavřel v Dauhá předsezónní testování kubatury do 250 ccm čtrnáctým časem se ztrátou 1,3 sekundy na nejrychlejšího Španěla Alvara Bautistu. “Testy určitě nebyly úplně podle představ. První den jsme se potýkali s elektronikou a tak jsem moc rychlých kol nenajezdil. Druhý den pak byly docela složité podmínky, byl silný vítr a trochu mi to dělalo problémy. Časy ale zatím nejsou oproti loňsku moc rychlé a tak to může být v kvalifikaci a v závodu úplně jinak,” vzkázal český závodník prostřednictvím svého týmu z Perského zálivu.

Peškovi noční závod v Dauhá po loňské premiéře k srdci příliš nepřirostl, umělé osvětlení a večerní chlad nemusí. V minulé sezóně přesto útočil na umístění v první desítce, přetlačovanou o sedmé místo s dalším českým jezdcem Karlem Abrahamem ale ukončil osm kol před cílem pád. Letos věří, že boj o TOP10 dotáhne do úspěšného konce. “Snad se podaří vylepšit nastavení motocyklu. V sobotní kvalifikaci bych se chtěl dostat minimálně do třetí řady a v závodu se umístit v desítce. Uvidíme, jestli se to podaří,“ dodal Pešek.

Abraham byl narozdíl od Peška s posledními testy spokojený, během závěrečného dne zaznamenal šestý čas s odstupem šesti desetin sekundy na Bautistu. A to i přesto, že jej v úterý přibrzdil pád. “Vletěl jsem moc rychle do zatáčky. Chtěl jsem ji projet vnější stopou, ale písek způsobil pád,” přiblížil devatenáctiletý jezdec podmínky na okruhu na svém webu.

Reklama

Související témata: