Hlavní obsah

Plošináři Kůs a Šitera do semifinále kvalifikace MS nepostoupili

POCKING

V úvodním kvalifikačním závodě mistrovství světa na ploché dráze v německém Pockingu se neprobojoval do semifinále ani jeden z českých jezdců. K postupující šestici měl blíže Matěj Kůs, který obsadil osmé místo. Další věkem junior Filip Šitera skončil třináctý. Nedělní závod na bavorské dráze vyhrál Australan Dave Watt.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček, Právo

Český plochodrážní jezdec Matěj Kůs

Článek

Kůsovi, který dostal divokou kartu pro blížící se Grand Prix na pražské Markétě, chyběly k postupu dva body. "Škoda, nepovedly se mi dva starty, zejména ten v druhé jízdě. Tam jsem prohrál se Smolinským i Balinským," jmenoval soupeře, kteří skončili v celkovém pořadí hned před dním.

Šiteru připravil o dva body a lepší výsledek pád v závěrečné jízdě. "Bolí mně kotník, ale snad to nebude vážné," řekl spolupracovníkovi ČTK.

Další z kvalifikačních závodů se uskuteční v neděli 7. června v Divišově, kde pojede i trojice Lukáš Dryml, Luboš Tomíček a Josef Franc. Další čeští jezdci pak pojedou své kvalifikační závody až poslední červnovou sobotu: Aleš Dryml v rakouském St. Johannu a Adrian Rymel v chorvatském Goričanu. Seriál vyvrcholí v polovině září v britském Coventry.

První kvalifikační závod MS na ploché dráze v Pockingu:
1. Watt (Austr.), 2. Hampel (Pol.) oba 13, 3. Lindbäck, 4. Lindgren (oba Švéd.) oba 12, 5. Hariss (Brit.) 11, 6. Smolinski (Něm.), ... 8. Kůs 8, 13. Šitera (oba ČR) 4.

Reklama