Hlavní obsah

Pešek byl jedenáctý v tréninku na Velkou cenu Japonska

MOTEGI

Lukáš Pešek byl nejlepší z českých jezdců v pátečním tréninku na nedělní Velkou cenu Japonska silničních motocyklů. Na okruhu v Motegi obsadil jedenáctou příčku v kubatuře do 250 ccm, přičemž zaostal o více než dvě sekundy za nejrychlejším Markem Simoncellim z Itálie.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek

Článek

“S výsledkem jsem vcelku spokojený, ale potřebovali bychom, aby zítra nepršelo a dalo se dál pracovat na nastavení motocyklu. Myslím, že se do desítky dá jet, ale když bude zítra a na závod pršet, tak se bude začínat znovu,“ uvedl Pešek v tiskové zprávě svého týmu. Podle předpovědi počasí by v sobotu mělo pršet, v den závodu by ale mělo být slunečno.

Druhý český zástupce ve dvěstěpadesátkách Karel Abraham byl zhruba o půl sekundy pomalejší než Pešek a skončil šestnáctý. Devatenáctiletého jezdce během tréninku zlobily tlumiče a musel často zajíždět k mechanikům. Při hledání ideálního nastavení vystřídal oba své motocykly.

Lukáš Šembera zajel v tréninku kubatury do 125 ccm třiatřicátý čas s více než šestisekundovým mankem na nejrychlejšího Andreu Iannoneho z Itálie.

V královské kubatuře MotoGP zajel nejlepší čas obhájce titulu Ital Valentino Rossi, hned za ním skončil vítěz úvodního závodu mistrovství světa Australan Casey Stoner.

Reklama

Související témata: