Hlavní obsah

Rossimu se nezdá, že bude i příští rok v týmu s Lorenzem

ŘÍM

Osminásobný mistr světa silničních motocyklů Valentino Rossi zpochybnil svou budoucnost u Yamahy. Italskému závodníkovi se nezdá, že jeho týmovým kolegou má být i v příští sezóně Španěl Jorge Lorenzo, jenž je přitom jeho největším rivalem.

Článek

"Pro Yamahu je dobré, že má dva špičkové jezdce, ale v minulých letech měly hlavní týmy vždy jednoho lídra," řekl Rossi listu Gazzetta dello Sport. Yamaha minulý týden oznámila, že se s mladým Lorenzem dohodla i na příští rok. Dvojnásobný šampión z kategorie do 250 ccm je letos nejbližším Rossiho pronásledovatelem, před nedělní Velkou cenou San Marina na něj ztrácí 25 bodů.

"Nevím, jestli změním tým. Mám ještě na další rok kontrakt a pak se rozhodnu, co dál. Ze zbytku této sezóny a celé příští by ale mohlo být trápení," dodala jedna z největších hvězd motoristického sportu.

Rossi se neomezuje jen na silniční motocykly. V minulosti si už několikrát vyzkoušel světovou rallye a nyní se dokonce objevila možnost, že by se příští víkend objevil ve formuli jedna ve voze Ferrari. Italská stáj s ním totiž diskutovala o možné roli náhradníka za zraněného Felipeho Massu pro Velkou cenu Itálie.

"Mluvil jsem s Ferrari o Monze. Ale bez testování a v situaci, kdy nebojujete o titul, to nedávalo smysl," řekl Gazzettě Rossi. Místo neúspěšného Massova náhradníka Luky Badoera tak nakonec v rudém voze pojede Giancarlo Fisichella, jehož uvolnil tým Force India.

Reklama