Hlavní obsah

Smrž vymění v sobotu v Brně superbiky za supermoto

BRNO

Účastník mistrovství světa Jakub Smrž v sobotu v Brně vymění superbiky za jinou motocyklovou disciplínu supermoto. V rámci akce Olympia Supermoto Night Show si otestuje jízdu na odlišném stroji, ale vlastní závod se nejspíš pojede bez něj. Na startu čtvrtého ročníku na zhruba kilometrové trati budou přední čeští jezdci v čele s Lukášem Ducháčkem, Tomášem Trávníčkem a Davidem Brabcem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Smrž

Článek

Smrž si speciálně pro tuto příležitost postavil i stroj, který předělal z motocyklu Honda. "Chci si vyzkoušet trať. Bude to výborný trénink, lepší než motokros, protože se jezdí smykem," uvedl na úterní tiskové konferenci v Brně Smrž. Zatím nechal otevřenou otázku, zda bude startovat i v závodě. "O týden později mě čeká mistrovství světa superbiků v Imole. Uvidím, jak mi supermoto půjde. Podle toho se rozhodnu," dodal Smrž.

Program začne na parkovišti nákupního centra Olympia v sobotu v 9:00 úvodními tréninky. Finále se pojede za umělého osvětlení vylučovacím způsobem. Loňské prvenství bude obhajovat Jan Kvasnička.

V doplňkovém závodě na malých motocyklech pitbike bude startovat i účastník mistrovství světa silničních motocyklů Lukáš Šembera společně se svým bratrem Michalem.

Reklama