Hlavní obsah

Pešek byl po problémech v Estorilu spokojený, Abraham čekal víc

PRAHA

Cílem nedělní Velké ceny Portugalska silničních motocyklů projeli za sebou jako správný český tandem. Zatímco ale Karel Abraham si věřil na lepší než desátou příčku, Lukáš Pešek byl po startu ze zadních řad s jedenáctým místem spokojený. „Na konci závodu jsem chtěl zkusit na Karlovu pozici zaútočit, ale prostě jsem na to neměl,“ komentoval Pešek výsledky čtrnáctého podniku sezóny.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham před Lukášem Peškem při Velké ceně Portugalska v Estorilu.

Článek
Fotogalerie

Závodníky čekalo před závodem v Estorilu nemilé překvapení v podobě mlhy a všudypřítomného vlhka. A stejně jako nebylo povedené počasí, nezdařil se ani jednomu českému jezdci start. Abraham vyrážel z dvanácté pozice a ještě v prvním kole se propadl na šestnáctou příčku, Pešek dokonce doháněl ostatní jezdce ze samého chvostu pole. „Na startu jsem začal pouštět spojku a skoro mi to chcíplo, takže jsem se rozjížděl znovu úplně z nuly a tím pádem jsem byl poslední,“ uvedl po skončení závodu třiadvacetiletý závodník.

Jak Pešek, tak Abraham se ale dokázali prokousat startovním polem až na hranici první desítky. „Sice spadlo hodně lidí, ale to k závodům patří,“ podotkl Pešek. Dařilo se Abrahamovi, který byl po deseti kolech desátý, na lepší umístění ale nakonec nemohl pomýšlet. „Ve chvíli, kdy mě předjel Lüthi, jsem nedokázal zrychlit. Pak jsem bojoval alespoň o první desítku. To se mi podařilo, ale čekal jsem víc. Nevím, kde byla chyba, ale nejel jsem v potřebné pohodě. V tréninku si to užívám, jede se mi dobře, ale v závodě mi to nějak chybí,“ lamentoval devatenáctiletý jezdec.

To Pešek, jemuž se v trénincích nedařilo, byl ve finále spokojený. „Když to tak vezmu, tak se jedenácté místo počítá. Po těch dvou dnech, ve kterých jsme se dost trápili, bych dokonce řekl, že je to velmi dobrý výsledek. Po sobotě, kdy jsem nevěděl co s tím, jsem se dokázal dostat do rytmu. Na konci závodu jsem přemýšlel i nad útokem na Karla, ale jemu to tady hodně šlo a celou naši skupinku vlastně odvodil. Takže zkusit jsem to chtěl, ale prostě jsem na to neměl,“ dodal pražský rodák.

V kalendáři MS ještě zbývají závody v Austrálii, Malajsii a španělské Valencii. Peškovi patří v průběžném pořadí kubatury do 250 ccm s 58 body třinácté místo. Abaraham má na kontě o osm bodů méně a je průběžně patnáctý.

Reklama

Související témata: