Hlavní obsah

Motocyklista Pešek byl v prvním tréninku v Malajsii osmý

SEPANG

Motocyklista Lukáš Pešek vstoupil solidně do Velké ceny Malajsie na okruhu v Sepangu. V první tréninku na sedmnáctý závod mistrovství světa kategorie do 250 ccm obsadil osmé místo, když na nejrychlejšího Japonce Hirošiho Aojamu ztratil necelou vteřinu. Druhý český jezdec ve dvěstěpadesátkách Karel Abraham byl po pádu patnáctý.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Lukáš Pešek

Článek

Abraham upadl v úplném závěru tréninku, když se pokoušel proniknout do první desítky. "Pád mě mrzí, protože jsem se cítil velmi dobře a motocykl se nám podařilo naladit podle mých představ. Naštěstí to bylo jen sklouznutí," uvedl jezdec týmu Cardion AB v tiskové zprávě. Postěžoval si na specifické podmínky v Malajsii. "Počasí je hrozné. Horko a k tomu vysoká vlhkost vzduchu. Zkusil jsem si vzít speciální chladící vestu, ale nějak to nefungovalo," uvedl.

V předposledním dílu šampionátu se může rozhodnout o zbývajících dvou mistrech světa. Titul má jistý pouze ve stopětadvacítkách Julian Simon ze Španělska, jenž byl dnes třetí se ztrátou tří desetin na nejrychlejšího Bradleyho Smitha z Británie. Jakub Kornfeil byl klasifikován na 28. pozici.

Ve dvěstěpadesátkách si titul může zajistit Aojama, který má před druhým Italem Markem Simoncellim, obhájcem prvenství z minulé sezony, náskok dvanáct bodů. Blíže má k dalšímu triumfu ve své úspěšné kariéře fenomenální Ital Valentino Rossi, jenž vede průběžné pořadí MotoGP o 38 bodů před týmovým kolegou Jorge Lorenzem ze Španělska.

Dnes byl v Sepangu nejrychlejší Lorenzo, Rossi zajel čtvrtý čas. Kdyby stejně dopadl i nedělní hlavní závod, mohl by Ital začít slavit devátý světový titul.

Reklama

Související témata: