Hlavní obsah

Rossi odmítl formuli 1, chce zůstat na dvou kolech

PRAHA

Motocyklový závodník Valentino Rossi nemá ani po devíti titulech dost světa jedné stopy. Italský fenomén je sice neustálým objektem spekulací o možném přestupu do světové rallye či formule 1, sám Rossi má ale jasno: v sedle motocyklu chce pokračovat i po vypršení současného kontraktu v továrním týmu Yamaha, kde má jisté místo až do konce příštího roku.

Foto: Max Rossi, Reuters

Věčný šprýmař Valentino Rossi. Italský fenomén má na kontě již devět titulů mistra světa, s motocyklovým světem se ale loučit ještě nechce.

Článek

Rossi si v nedělní Velké ceně Malajsie v Sepangu zajistil s předstihem již sedmý titul v nejsilnější kubatuře a celkově je mistrem světa již podeváté. Nebylo divu, že třicetiletý jezdec opět čelil otázce, zda již netrpí nedostatkem motivace a zda nehodlá po vypršení kontraktu u Yamahy pověsit kariéru na hřebík.

„To si opravdu nemyslím,“ odpověděl bez zaváhání na dotaz španělského listu La Stampa. „Kdybych ukončil v jednatřiceti kariéru, co bych dělal? Sekal trávu? Myslím, že mohu pokračovat do čtyřiatřiceti,“ doplnil.

Věčného srandistu by navíc lákalo zlomit zdánlivě nedostižný rekord legendárního Giacoma Agostiniho v počtu vítězných Velkých cen. Rossi již loni překonal svého slavného krajana, který vládl silničním motocyklům v 60. a 70. letech, v počtu triumfů v královské kubatuře. Dohromady má na kontě již 103 triumfů a od Agostiniho fenomenální bilance jej dělí 13 vítězných závodů.

„Hranici 100 vítězství jsem překonal, takže možná to není až tak nereálné. Uvidíme, co bude na konci příští sezóny. Kdybych se ale měl rozhodnout dnes, pak prodloužím smlouvu o další dva roky,“ řekl Rossi.

Reklama