Hlavní obsah

Pešek byl v tréninku na poslední Grand Prix sezóny čtrnáctý

VALENCIE

Čeští motocyklisté ve třídě do 250 ccm Lukáš Pešek a Karel Abraham zajeli v pátečním tréninku na Velkou cenu Valencie časy, kterými se zařadili zhruba do poloviny druhé desítky. Pešek byl dva dny před závěrečným závodem sezony mistrovství světa čtrnáctý, Abraham o tři místa horší.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Lukáš Pešek

Článek

Nejrychlejší byl ve čtvrtlitrech na Okruhu Ricarda Torma domácí Héctor Barberá, jenž vyhrál předchozí Grand Prix Malajsie. Pešek na něj ztratil dvě sekundy, Abraham dvě a půl.

"Spokojený s časem nejsem, ale trochu jsme měli dnes smůlu. Problémy s nastavením podvozku jsme celkem v polovině tréninku vyřešili a dvacet minut před koncem jsem se na motorce už cítil dobře. Bohužel pak praskl výfuk a já musel zajet do boxů, abych vyměnil motocykl. Na druhém stroji mi to ale nešlo, a tak jsem závěr prakticky jen odkroužil," uvedl devatenáctiletý Abraham v tiskové zprávě.

V nejslabší třídě do 125 ccm byl talentovaný Jakub Kornfeil devětadvacátý o tři sekundy za již jistým mistrem světa Juliánem Simónem ze Španělska. Nadvládu domácích jezdců přerušil v královské kategorii MotoGP nejrychlejším časem Australan Casey Stoner.

Reklama

Související témata: