Hlavní obsah

VIDEO: Proměna O2 Areny. Pekelnou show Rammstein vystřídalo 500 tun hlíny pro FMX

PRAHA

Napilno měli za poslední dny technici v libeňské O2 Areně. Ve středu po půl jedenácté večer dozněly poslední tóny skupiny Rammstein a už za tři a půl hodiny poté, co uhasly poslední ohnivé efekty, bylo pódium německé kapely minulostí a plochu arény začaly zavážet první nákladní vozy hlínou. Nakonec jich bylo celkem čtyřicet a do útrob haly bylo dopraveno celkem 500 tun zeminy, z nichž vyrostly tři skokanské rampy.

Foto: GSMA

Freestyle motokros se v Praze představí už pošesté.

Článek

Přestavba arény trvala celkem 37 hodin a v pátek odpoledne již vyjeli do haly trénovat první jezdci, kteří se představí při sobotní show. Letos poprvé je základem ramp lešení, které překrývá hlína. Na dvou rampách organizátoři proti loňskému roku více než zdvojnásobili šířku dopadů, doskoky mají místo čtyř metrů deset. „K vidění tak budou ještě těžší triky i dopady dvou jezdců naráz,“ říká tiskový mluvčí O2 Areny Jan Tuna. Třetí rampa je široká dvanáct metrů a všechny tři mají shodnou výšku čtyři metry.

Své umění předvede v sobotu v O2 Areně více než třicítka nejlepších jezdců světa. Chybět by neměl ani legendární Travis Pastrana, který do arzenálu triků přispěl mnoha nezapomenutelnými kousky. Odpolední show startuje ve 14 hodin, večerní pak v 19:30.

Reklama