Hlavní obsah

Smrž vybojoval ve Valencii dvě desátá místa v MS superbiků

VALENCIE

Jakub Smrž vybojoval ve třetím dílu mistrovství světa superbiků dvě desátá místa. Sedmadvacetiletý závodník v neděli ve Valencii se svojí ducati poprvé v sezoně dokončil obě jízdy a přerušil sérii tří startů, ve kterých nedojel do cíle. Dosud měl na kontě body jen za osmé místo ze zahajovacího závodu v Austrálii, tentokrát svůj zisk rozšířil na dvacet bodů a v celkové klasifikaci se posunul o místo na 14. pozici.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Smrž

Článek

Vedení v seriálu uhájil Brit Leon Haslam na suzuki, který ve Španělsku vyhrál první jízdu a v druhé přijel do cíle čtvrtý. Dvakrát na stupních vítězů byl opět slavný Ital Max Biaggi na aprilii, který opanoval předchozí závod v Portugalsku, tentokrát ale na vítězství nedosáhl.

Naopak premiérový triumf v sezóně si ve druhé jízdě připsal Japonec Norijuki Haga s ducati, který vloni v posledním závodě těsně přišel o titul mistra světa. V dramatickém závodě zvítězil rozdílem pouhých 25 tisícin sekundy před Španělem Carlosem Chekou.

O výsledcích přitom rozhodoval součet časů ze dvou částí jízdy, protože závod musel být ve čtvrtém kole přerušen kvůli hrozivě vyhlížející havárii dvou jezdců v plné rychlosti v cílové rovince. Simon Andrews i Vittorio Iannuzzo vyvázli bez vážnější újmy, první z nich si podle organizátorů šampionátu pouze lehce poranil kotník.

Třetí závod MS superbiků ve Valencii (Španělsko):
1. závod: 1. Haslam (Brit./Suzuki) 36:47,723, 2. Biaggi (It./Aprilia) -1,757, 3. Toseland (Brit./Yamaha) -3,621, ...10. Smrž (ČR/Ducati) -18,589.
2. závod: 1. Haga (Jap./Ducati) 36:51,500, 2. Checa (Šp./Ducati) -0,025, 3. Biaggi -0,299, ...10. Smrž -18,071.
Průběžné pořadí MS: 1. Haslam 123, 2. Biaggi 105, 3. Checa 80, ...14. Smrž 20.

Reklama

Související témata: