Hlavní obsah

Motokrosař Kadleček oslavu úspěchu teprve chystá

PRAHA

O pátém místě z mistrovství světa ještě na jaře vůbec nesnil, ale zažil parádní rok. Motokrosař Michal Kadleček se v nejsilnější kubatuře do 650 ccm trvale prosadil mezi absolutní špičku a zařídil nejlepší český výsledek za poslední čtvrtstoletí.

Foto: archiv

Michal Kadleček

Článek

"Sezóna proběhla bez jediného zádrhelu. Obstál jsem fyzicky, jezdil bez stresu a perfektně fungovala i technika," říká 27letý jezdec švýcarské stáje KS Yamaha, který téměř všechny starty v seriálu MS proměnil v umístění do elitní desítky.

"Před závěrečným závodem šampionátu jsem byl trochu nervózní, abych si to nepokazil. Nikdy jsem však nejezdil na lepší motorce," přiznává Kladeček, jenž o víkendu pomohl českému týmu také k 10. příčce na Motokrosu národů.

Na dovolenou zatím nebyl čas

Příští neděli jej čeká v Petrovicích ještě český mistrovský závod družstev a pak plánuje třítýdenní odpočinek. "Za celý rok jsem měl dosud jen dva víkendy volné, potřebuji si orazit. Možná s manželkou vyrazíme i k moři, potřeboval bych si také léčit bolavé koleno, možná mi hrozí operace menisku," uvažuje a chystá rovněž oslavu životního úspěchu.

"Ještě nebyl čas, ale určitě se sejdeme u nás v Dubě na zahradě a opečeme prase. Mám mezi příbuznými řadu myslivců, kteří umějí uspořádat gurmánské hody."

Od konce listopadu už ale začne s přípravou na novou sezónu, znovu chce zopakovat lednové soustředění ve Španělsku. "Takový model nabírání fyzické kondice se mi letos vyplatil."

Konkurence se nebojí

Obhajovat letošní pátou příčku mu neumožní změna modelu MS. Kategorie do 650 ccm se ruší a vzniká divize MX II pro motocykly objemových tříd 250 až 450 ccm. "Sice zatím nikdo oficiálně neřekl, jak to celé bude, ale v týmu jsme předem dohodnuti, že do prestižní kubatury půjdu, i když konkurence tam bude nesporně těžší," prozrazuje Kadleček.

Pro příští rok má slíbenou novou motorku. "Mělo by jít o kitovou verzi stroje, s nímž letos slavil absolutní triumf Belgičan Everts. Docela vítám i návrat k systému dvou jízd, i když to bude představovat větší námahu, ale jezdci to nabízí i při technických potížích možnost nápravy. Beru to tak, že mám před sebou novou výzvu," zamýšlí se už nad další sezónou.

Reklama