Hlavní obsah

Abraham zajel v tréninku na GP Nizozemska osmý čas

ASSEN

Motocyklový závodník Karel Abraham zajel i se zdravotními problémy v tréninku na Velkou cenu Nizozemska osmý čas. Druhý český zástupce v třídě Moto2 Lukáš Pešek byl dnes v Assenu dvacátý.

Foto: Cardion AB Racing

Karel Abraham

Článek

Abraham, který si po pádu v nedělní Velké ceně Británie naštípl navikulární kost v zápěstí a musí bolest tišit prášky, byl o rovnou sekundu pomalejší než vítěz tréninku Andrea Iannone z Itálie. "Začali jsme dobře, ale na motocyklu máme co upravovat. Přední kolo začalo odskakovat a zadní trochu klouzalo. Myslím ale, že to v pátek dopoledne doladíme," sdělil člen týmu Cardion AB.

Pešek v nejvyrovnanější kategorii MS zaostal o dalších 47 setin. Hned po dvou odjetých kolech musel zpět do boxů kvůli odloupnuté vrstvě na pneumatice. "Po problémech hodnotím finále tréninku celkem pozitivně. Nakonec se povedlo najít vyhovující nastavení převodů. Opět to bude velmi vyrovnané a snad budeme mít tentokrát trochu štěstí," věří před páteční kvalifikací Pešek.

Třetí český účastník mistrovství světa Jakub Kornfeil zajel v nejslabší třídě do 125 ccm jednadvacátý čas. Na nejrychlejšího Nicoláse Terola ze Španělska ztratil přes tři sekundy.

V královské kategorii MotoGP potvrdil nejrychlejším časem svou současnou formu španělský lídr šampionátu Jorge Lorenzo na yamaze, který vyhrál před čtyřmi dny na Silverstonu.

Reklama

Související témata: