Hlavní obsah

VIDEO: Šílený FMX trik Robbieho Maddisona uchvátil býčí arénu v Madridu

PRAHA/MADRID

To byla jízda! Čtvrtá zastávka letošní Red Bull X-Fighters zanesla světovou elitu freestyle motokrosu do slavné býčí arény Las Ventas v Madridu a pětadvacet tisíc nadšených diváků se v parném večeru dočkalo toho nejatraktivnějšího, co lze nad řídítky létajících strojů v současnosti vidět. Zlatým hřebem exhibičního klání byl trik Volt Body Varial Robbieho Maddisona, který náročný technický kousek ustál jako teprve třetí jezdec v historii.

Foto: Red Bull

Robbie Maddison točí Volt Body Varial při X-Fighters v Madridu.

Článek

Otočka o 360 stupňů nad motorkou letící patnáct metrů nad zemí, to už chce pevné nervy. Kdo jiný by proto měl bláznivý trik skočit, než šílený Australan, který na motorce přeskočil Korintský průplav či otočil salto vzad přes londýnský Tower Bridge. Trik jako z jiné planety skočil poprvé před třemi lety při X-Games Kyle Loza, při X-Fighters jej dosud úspěšně předvedl jen Clinton Moore.

Maddison vytáhl trumfové eso z rukávu už při čtvrtfinálových jízdách a narvaná aréna po jeho dechberoucí jízdě málem přišla o hlasivky. A australský jezdec díky svým kouskům nakonec celý podnik vyhrál. “Nový trik Volt Body Varial mi určite pomohl vyhrát. Stále tomu ale nemůžu uvěřit!" tetelil se spokojený „Maddo“.

Velký návrat prožil v prastaré aréně Švýcar Matt Rebeaud, který se na motorku posadil po vážné havárii teprve před pár týdny. Na cestě do finále vyřadil i domácího miláčka Danyho Torrese a od vítězného Maddisona jej nakonec dělil jediný bod. "Atmosféra v aréně byla jednoduše šílená. Příští rok se pomstím, ale tento rok si Maddison opravdu zasloužil vyhrát," poznamenal spokojený švýcarský jezdec.

Třetí místo obsadil lídr průběžného pořadí Nor Andre Villa, který obhájil svůj náskok v celkové klasifikaci. Villa půjde na pátou zastávku sezóny, která se uskuteční 14. srpna v Londýne, s náskokem 45 bodů na Maddisona.

Reklama

Související témata: