Hlavní obsah

Jiní si MotoGP zaslouží více než Abraham, tvrdí bývalý šampión Stoner

PRAHA

Přesun českého motocyklového závodníka Karla Abrahama do královské kubatury MotoGP kritizoval někdejší mistr světa Casey Stoner. Australan prohlásil, že peníze nikdy nevyhrají nad talentem a nikomu nezajistí přední příčky v seriálu motocyklového mistrovství světa. „Zatím neukázal, že by na to měl. Samozřejmě může překvapit a bude pro to mít velkou motivaci,“ prohlásil na adresu českého závodníka.

Článek

Dvacetiletý Abraham má na kontě během šesti sezón v mistrovství světa 88 startů, ovšem ve stopětadvacítkách, dvěstěpadesátkách ani letos v nové kategorii v Moto2 se nikdy neprobojoval na stupně vítězů. Loni byl v seriálu MS čtrnáctý, což byl jeho nejlepší výsledek v kariéře.

„Určitě je to fajn chlapík a pracuje tvrdě, ale aby mohl přestoupit do MotoGP, měl by mít na kontě lepší výsledky,“ má jasno čtyřiadvacetiletý Stoner.

Podle Stonera je v nižších třídách řada jezdců, kteří by si přestup zasloužili víc. „Je jich celá řada a dokazují to svými výsledky. Ne všem špičkovým jezdcům nižších tříd se ale podobný přestup do královské kubatury podaří. Rozhodují peníze,“ utrousil Stoner.

Narážku na peníze již při brněnské Velké ceně Karel Abraham starší odmítl. „Někdo si možná myslí, že stačí položit na stůl balík peněz a jedete MotoGP, ale tak to není. Promotér má spoustu žádostí o vstup a důsledně si prověřuje schopnosti jezdce i týmu,“ připomněl závodníkův otec, podle něhož syn váhal, zda na královskou třídu má. "Ze všech stran ale zaznělo, že ano."

Na Ducati se v příštím ročníku mistrovství světa předvede vedle Stonera či Abrahama také devítinásobný šampión Valentino Rossi, který přechází od Yamahy.

Reklama

Související témata: