Hlavní obsah

Sešroubovaný Pedrosa by rád v Austrálii porazil nového mistra světa

BARCELONA

Španěl Dani Pedrosa, jezdec motocyklové stáje Repsol Honda, sice přišel kvůli zranění o start ve Velké ceně Malajsie, ale operace klíční kosti se povedla a tak plánuje, že se popere s tratí na Phillip Island v Austrálii již tuto neděli. Ošetřující lékař ale není tak optimistický. Operace proběhla úspěšně, Daniho klíční kost je vyztužena titanovými destičkami a dvěma šrouby. „Léčba přece potřebuje svůj čas a neměla by se uspěchat,“ varuje chirurg Dr. Xavier Mir, který v Barceloně Pedrosu operoval.

Foto: Reuters

Dani Pedrosa při nešťastné havárii v Japonsku.

Článek

Dani je ale přesvědčen, že on svoje tělo zná nejlíp. Havárie je přece „stará“ už čtrnáct dní a nad pochroumaným kotníkem jenom mávl rukou. „Rentgen ukázal, že je jenom podvrtnutý, zafixujeme ho a bude to v pořádku,“ míní. A několikrát zlomená klíční kost? Těch pár okruhů v Austrálii prý vydrží. Lorenza, který si zajistil titul v Malajsii, už z prvního místa nesesadí, ale porazit ho chce.

„Zkusím to, víc slíbit nemohu,“ dodává Dani."Šampionát už je rozhodnutý, ale ještě neskončil. Naším cílem je udržet druhou příčku a pokračovat na vývoji motorky, abychom byli připraveni na zimní testování," řekl. Tři závody před koncem má Pedrosa náskok 47 bodů před devítinásobným šampionem Valentinem Rossim, předstihnout jej mohou i Andrea Dovizioso a Casey Stoner.

Reklama