Hlavní obsah

VIDEO: Hazardér Murray se pokusí v Ostravě o šílený skok znovu

OSTRAVA

Americký hazardér na motokrosové motorce Scott Murray chce v Ostravě skočit mimořádně těžké dvojité salto vzad, na které kromě něho si troufli jen další dva lidé planety. Skákat bude v programu dvou závodů seriálu mistrovství světa ve freestyle motokrosu v sobotu 20. a v neděli 21. listopadu. Loni na stejné akci se Murray pokoušel o českou premiéru tohoto šíleného kousku, ale neuspěl, upadl a zranil se.

Foto: Aleš Krecl

Pád Scotta Murrayho při pokusu o double backflip.

Článek

„Udělal chybu, při níž mu noha sklouzla ze stupačky. Dotočil jedno a půl salta a pak motorku odhodil. Při krkolomném pádu měl štěstí. Utrpěl jen lehký otřes mozku a tržnou ránu na dlani,“ připomenul freestylový expert Rudolf Novák. Murray hned po návratu z nemocnice se dohodl s promotérem ostravské show Alešem Buksou, že letos se o krajně nebezpečné dvojité salto vzad pokusí v ČEZ Aréně znovu. Chyba ho velice mrzela, požádal o možnost opravy, protože atmosféra v ostravské hale s vynikajícími diváky ho nadchla.

Do Ostravy Murray ze Spojených států. „Neobjíždí Evropu, z Michiganu míří rovnou k nám a přiveze si novou motorku,“ uvedl Aleš Buksa, který loni Američanovi zaplatil, i když se skok nezdařil. „Ve smlouvě máme, že na peníze má nárok, když skočí alespoň jedno a půl salta. A to on skočil,“ vysvětlil Buksa.

Murray plánuje předvést svůj hazard v sobotu i v neděli vždy na závěr programu jako jeho zlatý hřeb.

Libor Podmol bude útočit na titul mistra světa

Ostravský rodák a trojnásobný vicemistr světa v motokrosovém freestylu Libor Podmol chce letos dobýt titul mistra světa. V seriálu mistrovských závodů je zatím druhý o pouhé dva body za Španělem Mirallesem. Podmol věří, že po ostravském víkendu bude v čele on.

Obou ostravských závodů seriálu mistrovství světa ve freestylu se zúčastní devět nejlepších jezdců šampionátu, k nimž do kvalifikace přibydou tři až čtyři závodníci s divokou kartou od pořadatelů.

„Ve své jízdě každý předvede devět bodovaných triků a jeden hodnocený dvojnásobnými body. Do finále postoupí nejlepších šest. Sobotní i nedělní závod se počítá zvlášť, takže po každém bude vyhlášený jeho vítěz,“ uvedl Rudolf Novák, český expert na freestyle motokros.

Sobotní závod světového seriálu začne v ČEZ Aréně v 19 hodin a nedělní v 15 hodin.

Vstupenky s místenkou za 545 korun a bez místenky za 445 korun jsou už v předprodejích v síti Ticketportal a přímo u pokladen ČEZ Arény. V neděli bude platit jedna zakoupená vstupenka pro vstup jednoho dítěte zdarma.

Reklama

Související témata: