Hlavní obsah

Rossiho stav po operaci se zlepšuje, už v únoru chce testovat

MILÁN

Motocyklová hvězda Valentino Rossi pokračuje úspěšně v rekonvalescenci po nedávné operaci ramena. V úterý lékaři devítinásobnému světovému šampiónovi vyndali stehy a jedenatřicetiletý italský pilot, který po sezóně opustil tým Yamahy a přestoupil k Ducati, následně oznámil, že okamžitě začne s pozvolným tréninkem.

Foto: Automotodrom Brno

Valentino Rossi.

Článek

"Vše jde dobře a můj stav se zlepšuje. Od dnešního dne začnu chodit do posilovny a budu pracovat na dalších částech těla, i když rameno ještě nemohu zatěžovat," uvedl Rossi na svých oficiálních internetových stránkách.

"Asi za dva týdny bych poté měl aktivně začít cvičit v bazénu a posilovně, abych byl připravený na třídenní testy v Sepangu na začátku února. Musíme dosáhnout pokroku, ale věřím, že budu připraven," řekl optimisticky naladěný Rossi.

Rodák z Urbina podstoupil plánovanou operaci 14. listopadu. Rameno si poranil už v dubnu při motokrosu, následně musel vynechat čtyři závody MS. I kvůli této pauze skončil v celkovém pořadí královské kategorie MotoGP třetí za Španěly Jorgem Lorenzem a Danim Pedrosou.

Reklama