Hlavní obsah

Motocyklový závodník Ježek se chystá na seriál MS supersportů

BRNO

Celý seriál mistrovství světa supersportů se chystá v letošní sezoně absolvovat Ondřej Ježek, který se v šampionátu představí v barvách českého týmu SMS Racing. Jednadvacetiletý brněnský jezdec už má za sebou prosincové testy s novým motocyklem Honda ve Valencii. Na přelomu ledna a února ho čeká další testování na jiném španělském okruhu v Aragonu.

Článek

První závod třináctidílného seriálu je na programu 27. února na Phillip Islandu v Austrálii. "Sezona začíná hodně brzy. Nyní se zaměřuji na fyzickou kondici a také skládám zkoušky na vysoké škole," uvedl Ježek, jenž bude v seriálu supersportů jediným českým jezdcem.

Tyto závody jsou součástí programu mistrovství světa superbiků, v němž startuje další český pilot Jakub Smrž. Jednu ze zastávek má světový šampionát 10. července na Masarykově okruhu v Brně.

V loňském roce obsadil Ježek 19. místo v Poháru FIM Superstock 1000. Jeho nejlepšími výsledky byla jedenáctá místa ve Valencii a v Brně. "Sezona nebyla příliš vydařená, měl jsem hodně problémů s motocyklem," bilancoval Ježek neúspěšný rok.

Do nové sezony však vzhlíží s optimismem. "První testy ve Valencii se vydařily. S novým motocyklem jsem se rychle sžil, i když jsem si musel zvyknout po dvou letech na jiný jezdecký styl. Důležité také je, že velmi dobře pracuje celý tým," dodal Ježek.

Reklama