Hlavní obsah

Na motocyklu už sbírá úspěchy i Rossiho třináctiletý bratr

ŘÍM

Ve světě silničního motocyklového sportu začal sbírat úspěchy další člen rodiny slavného Valentina Rossiho. Třináctiletý nevlastní bratr devítinásobného mistra světa Luca Marini o víkendu vstoupil při svém debutu vítězně do italského šampionátu v kubatuře MinimotoGP.

Foto: Petr Josek, Reuters

Valentino Rossi má svého nástupce. Nevlastního bratra Luca Mariniho.

Článek

Marini je syn Rossiho matky Stefanie Palmaové a se závoděním na malých motocyklech začal v pěti letech. Nedělního vítězství v Castellettu dosáhl na dvoutaktní osmdesátce RMU, ještě vloni přitom sedlal čtyřtaktní stopětadvacítku Honda a v šampionátu skončil celkově šestý. "To (změna motocyklu) byla dobrá volba. Udělal jsem další důležitý krok v kariéře," řekl Marini.

Jeho stáj Team RMU rovněž připravuje stroj pro třídu Moto3, která by v příštím roce měla nahradit v mistrovství světa stávající kubaturu do 125 ccm. Mariniho prý na tomto motocyklu čekají v dohledné době testy.

"Je šikovný a neuvěřitelně soustředěný. Jinak je ale úplně jiný než Valentino," řekl na adresu nadějného jezdce jeho trenér Tiziano Tamagnini, který kdysi stál i u Rossiho soutěžního debutu.

Reklama