Hlavní obsah

Pešek havaroval při testech. Myslel jsem, že mám po kotníku, říká

Český motocyklový závodník Lukáš Pešek absolvoval během uplynulého víkendu poslední testy před začátkem sezóny španělského šampionátu Moto2, ale ty mu příliš nevyšly. V sobotu těžce havaroval na německém okruhu Lausitzring a jeho účast v Jerezu je ohrožena.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pešek

Článek

Pešek si přitom na tento víkend plánoval premiérový start v prvním podniku španělského šampionátu, který má jet v barvách týmu IAMT Factory Racing. Poslední příprava na ostrý start ale znamenala pád. "Byla to klasika, podklouzlo mi zadní kolo. Bohužel jsem nešťastně spadl na motorku a stupačku si zarazil do nohy,“ uvedl Pešek v nemocnici nedaleko závodního okruhu. „Myslel jsem, že mám po kotníku. Vyšetření ale ukázalo, že nemám naštěstí nic zlomeného. Lékaři mě tržnou ránu sešili osmi stehy.“

Závodník by byl rád fit do úvodního závodu, ale to jsou podle něj ještě předčasné úvahy. "Uvidíme v průběhu týdne. Tým bude připraven, pak bude záležet pouze na mé noze, jestli bude schopna zvládnout nápor závodního víkendu,“ dodal Pešek.

Bývalý jezdec seriálu MS ještě nedávno bojoval o setrvání v šampionátu, to ale nevyšlo. "Jestli se chci jednou vrátit, musím sedět na motocyklu kategorie Moto2. To se naštěstí povedlo," radoval se s ohledem na angažmá ve španělském mistrovství s tím, že vyloučeny nejsou ani starty na divokou kartu v mistrovství světa, například při Velké ceně v Brně.

Podrobné zpravodajství z MotoGP najdete na http://motogpsport.cz/.

Reklama