Hlavní obsah

Zraněný plochodrážník Aleš Dryml by mohl už příští týden závodit

PRAHA

Zdravotní stav českého plochodrážního jezdce Aleše Drymla, který měl minulý týden v Anglii vážnou nehodu, je nakonec lepší, než se původně předpokládalo. Jedenatřicetiletý reprezentant se v úterý v Praze podrobil operaci ramena, a pokud půjde vše dobře, měl by se už příští týden v Mariánských Lázních představit v závodu mistrovství světa na dlouhé dráze.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Drymlové Lukáš (vlevo) a Aleš

Článek

"Vypadá to nadějně. Dostal do ramene šroub a teď bude záležet na tom, jak se bude cítit. Když bude vše OK, měl by příští neděli v Mariánských Lázních startovat," řekl ČTK předseda výkonného výboru svazu ploché dráhy Petr Moravec.

Další vyšetření, které by mělo rozhodnout o tom, zda bude Dryml příští víkend na západě Čech startovat, by měl starší z bratrské dvojice plochodrážních závodníků absolvovat začátkem příštího týdne v nemocnici v Praze-Motole, kde jej operovali.

Dryml si podle prvních informací v závodě anglické ligy zlomil žebro, které mu propíchlo plíci. Podle všeho ale nešlo o nic vážného. "Podle informací, které mám, se nejednalo o velké protržení plíce. Postupně se to zaceluje," uvedl Moravec.

Reklama