Hlavní obsah

Huleše čeká příprava na MS endurance

BRNO

Týden ostré přípravy na španělských okruzích v Cartageně a Albacete čeká od neděle českého motocyklového závodníka Jaroslava Huleše, který se v letošní sezóně zaměří na start v sedmidílném seriálu mistrovství světa endurance. První závod na 500 kilometrů je na programu už za měsíc 12. dubna v nizozemském Assenu.

Foto: www.yamaha-kurz.com

Jaroslav Huleš na yamaze při loňské Velké ceně Španělska v Jerezu.

Článek

Devětadvacetiletému českému jezdci mezinárodní federace zamítla účast v seriálu mistrovství světa do 125 ccm, a tak se chtěl soustředit na starty v mezinárodním mistrovství Německa. Koncem ledna dal ale Huleš přednost nabídce startu ve vytrvalostním mistrovství světa v rakouském týmu WRT Honda Austria. Jeho spolujezdci budou Erwin Welding a Karl Truchsess.

Huleš už má za sebou první tréninkové jízdy v teplém prostředí ve Španělsku. "Jednalo se ale pouze o jednodenní trénink na standardním motocyklu. Spíše jsem si zopakoval po zimní přestávce jízdu na závodním okruhu," řekl Huleš. "Nyní se už budu konečně připravovat na hondě v tovární kitové úpravě," dodal Huleš.

V novém týmu má v případě úspěšného vystoupení Huleš přislíbeno, že bude startovat i ve dvou závodech mistrovství světa superbiků, kde by byl soupeřem Jiřího Mrkývky. "Uvítal bych, kdyby se mi to podařilo. V seriálu endurance se těším na všechny závody, láká mě zejména ten čtyřiadvacetihodinový v německém Oscherslebenu, který bude náročný nejen na kondici, ale také na psychiku," tvrdí Huleš.

Program MS endurance
12. dubna500 km v Assenu (Niz.)
2. května6 hodin v Ču-chaj (Čína)
5. června12 hodin v Albacete (Šp.)
27. června200 mil v Imole (It.)
25. července8 hodin v Suzuce (Jap.)
14.-15. srpna24 hodin v Oscherslebenu (Něm.)
3. října200 mil ve Vallelunze (It.)

Reklama