Hlavní obsah

Smrže těší životní výsledek ve dvěstěpadesátkách

PRAHA

Z nejlepšího umístění kariéry ve třídě do 250 ccm se těšil Jakub Smrž, když při nedělní Velké ceně Francie dojel jedenáctý. "Dosud bylo pro mne maximem v této třídě dvanácté místo z loňského června v Assenu," přiznal.

Foto: PRÁVO

Jakub Smrž

Článek

Smrž byl ze zisku pěti bodů nadšený. "Od startu jsem měl dobrý pocit. Dařilo se mi zajíždět stabilní a rychlá kola, takže jsem doháněl lidi přede mnou. S Heidolfem, Daviesem či Faubelem to ale bylo občas na lokty. Na předjíždění jsem si chytře vybral jednu ze zatáček v technické pasáži a skoro každý druhý okruh tam někoho šmiknul. Oproti postavení v páté řadě roštu se mi povedlo v cíli zlepšení o sedm příček," líčil spokojeně 21letý jezdec.

V posledních kolech mohl Smrž zaútočit i na desátého Španěla Oliveho, ale nechal si zajít chuť. "Nechtěl kvůli bodu navíc riskovat pád, protože gumy už byly dost opotřebované. Motorce prospěly i ranní změny na podvozku i převodovce, které vymyslel zkušený šéfmechanik Spaan," tvrdil jezdec týmu Akuna Molenaar racing.

Svůj dobrý výkon podtrhl desátým nejrychlejším kolem závodu, když za vítězným Španělem Pedrosou zaostal o pouhých 1,808 sekundy: "Životní výsledek se čtvrtlitrem mě ohromně povzbudil a už se těším na další závod do Mugella, jemuž bude předcházet testování na domácí trati týmu v holandského Assenu, které by mělo ještě přinést vylepšení výkonu motocyklu."

Reklama