Hlavní obsah

Motocyklista Huleš se pokusil o sebevraždu

PRAHA

V den svých třicátých narozenin se motocyklový jezdec Jaroslav Huleš v pátek pokusil o sebevraždu. V současnosti je hospitalizován na oddělení ARO v nemocnici v Písku a jeho stav je vážný. Bližší podrobnosti nejsou známy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Závodník Jaroslav Huleš

Článek

Na přání Hulešovy rodiny zástupci policie i písecké nemocnice nesmějí sdělit jakékoliv informace. Závodníkův otec v rozhovoru ČTK popřel dohady, že si Huleš chtěl vzít život proto, že měl problémy s partnerkou. Na rodáka z jihočeských Čimelic nejspíš dolehlo, že se mu v poslední době nedařilo ve sportu.

"Rodina je ve stálém kontaktu s nemocnicí v Písku, kde je Jaroslavu Hulešovi poskytována veškerá potřebná péče, aby byla informována o jakýchkoli změnách jeho zdravotního stavu," uvedla v prohlášení pro ČTK Hulešova manželka Eva, s níž má čtyřletého syna Jakuba.

Špatná sezóna

Huleš debutoval v mistrovství světa silničních motocyklů před deseti lety. Od té doby absolvoval přes sto Velkých cen, jeho nejlepšími úspěchy byla šestá místa v Jerezu (1998) a na Sachsenringu (2001). Před třemi lety obsadil konečné patnácté místo ve třídě do 125 ccm.

Loni v prosinci mu organizátoři šampionátu nepovolili návrat do závodů v nejslabší třídě do 125 ccm, přestože už měl domluvené angažmá s českým týmem Elit. V lednu se dohodl na startu v německém šampionátu superbiků, ale pak přišla další změna a Huleš podepsal smlouvu s rakouskou stájí, která se účastní mistrovství světa ve vytrvalostních závodech.

V dubnu si však při pádu během tréninku na Masarykově okruhu v Brně poranil ruku a úvod sezony zmeškal.

Reklama