Hlavní obsah

Plochodrážní MS družstev se příští rok pojede v Praze

Praha

Plochodrážní mistrovství světa družstev se v příštím roce uskuteční v Praze. Promotér šampionátu se na tom domluvil s představiteli Auto klubu Markéta. V metropoli se vedle hlavního finále, do kterého mají automaticky zajištěný postup i čeští reprezentanti, uskuteční i závod takzvané Poslední šance. Termíny závodu byly stanoveny na čtvrtek 18. července a sobotu 20. července.

Foto: www.matejkus.cz

Plochodrážní MS družstev bude hostit Praha.

Článek

"Jedná se ale o předběžné termíny, které se ještě můžou změnit. Kalendáře akcí bude mezinárodní federace teprve schvalovat," řekl sportovní ředitel klubu Petr Ondrašík na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Čeští plochodrážníci se ve finále družstev představili naposledy v roce 1999, kdy se ještě závodilo podle starého modelu. Pětice Aleš Dryml, Bohumil Brhel, Michal Makovský, Antonín Kasper a Antonín Šváb tehdy v Pardubicích vybojovala stříbrné medaile, když nestačila jen na suverénní Australany.

Česko do finále zatím nepostoupilo

Od roku 2001 se MS družstev jezdí oficiálně jako Světový pohár a po změně modelu Česko ještě do finále postoupit nedokázalo. Letos dokázala česká čtveřice postoupit ze semifinále do závodu Poslední šance, ve kterém se jí ale nepodařilo vybojovat jediné postupující místo. Nyní mají Češi jistotu, že budou ve čtyřčlenném finále bojovat o medaile.

Pražští pořadatelé budou v příštím roce oficiálně fungovat jako servisní organizace pro promotéra, firmu BSI. "Vše pro ně budeme zajišťovat, prakticky si nás najmou. Pro pořadatele je to výhodnější, neriskuje finanční propad. Na druhou stranu z toho v případě úspěchu nemůžeme ani profitovat," uvedl Ondrašík.

BSI měla zájem, aby se MS družstev konalo v Praze již v minulých letech, pražský klub o to ale s ohledem na finanční náročnost akce neměl zájem. "Mysleli jsme si, že si to společně s Grand Prix nemůžeme dovolit. Byly by to dvě velké a náročné akce," vysvětlil Ondrašík, který se v minulých dnech s promotérem zároveň dohodl, že Grand Prix bude organizovat i v příštích třech letech. Mistrovství světa jednotlivců se v Praze koná nepřetržitě od roku 1996.

Reklama