Hlavní obsah

Abraham byl v tréninku v Kataru 18., Pešek čtyři místa za ním

Dauhá

Motocyklový závodník Karel Abraham zajel v Kataru v tréninku na premiérovou Velkou cenu sezony mistrovství světa osmnáctý čas. Navrátilec do šampionátu Lukáš Pešek byl v královské MotoGP čtyři místa za ním.

Foto: Mohammed Dabbous, Reuters

Český motocyklový závodník Karel Abraham (vpravo) během tréninku v Kataru na premiérovou Velkou cenu sezóny mistrovství světa. Vlevo Andrea Dovizio.

Článek

Všichni závodníci zajeli své nejlepší časy v dnešním druhém a celkově třetím tréninku. Výkonem 1:56,084 zazářil při debutu v nejsilnější třídě úřadující mistr světa Moto2 Marc Márquez na hondě.

Jeho španělský krajan Jorge Lorenzo s yamahou na něj ztratil jednu tisícinu sekundy. Abraham za Márquezem zaostal více než tři sekundy, Pešek další půl sekundy.

"První dnešní trénink byl docela dobrý, ve druhém to bylo horší. Mám problémy s předkem motorky, hodně mi skáče. Abychom byli spokojení, potřebovali bychom zrychlit ještě o vteřinu, což je docela velký úkol, když na to máme jen jeden trénink před rozhodující desetiminutovou kvalifikací," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Podle nových pravidel třídy MotoGP postoupilo nejlepších deset z tréninků přímo do sobotní druhé kvalifikace. Pomalejší jezdci se utkají v první kvalifikaci o dvě zbývající místa pro druhou kvalifikaci, kterou tak pojede celkem 12 závodníků.

V kategorii Moto3 zajel Jakub Kornfeil desátý čas s odstupem 1,270 sekundy za nejrychlejším Luisem Salomem ze Španělska.

Reklama

Související témata: