Hlavní obsah

Třaskavá bitva na Markétě. Dorazí i tři esa z Grand prix

Praha

Třaskavá bitva v rámci úterního pokračování české plochodrážní extraligy je předzvěstí velkolepých soubojů, které se chystají na pražské Markétě v příštích týdnech a měsících.

Článek

Podobně jako před týdnem v nervy drásajícím nerozhodném dramatu domácího Olympu s Pardubicemi se fandové i tentokrát mohou těšit hned na tři esa z Grand prix, seriálu, který tradičně zdobí i sezónu na pražském oválu poblíž Břevnovského kláštera.

Domácí v úterý od 18 hodin v souboji mistrovských týmů z posledních dvou let proti Mšenu nasadí i osvědčeného Dána Nickiho Pedersena a Švéda Andrease Jonssona.

„Ještě není upřesněno, kolikrát za Olymp v sezóně pojedu, ale pokud nemám závazky v Polsku nebo ve Švédsku, můžu nastoupit," říká Pedersen ke svému již tradičnímu angažmá v české metropoli. Vedle Čechů France či Kůse je trojnásobný mistr světa a nositel nejzvučnějšího jména na soupiskách letošní extraligy stabilním článkem sestavy Olympu, který se loni i díky němu vrátil na domácí trůn.

Pro Pedersena a další zahraniční posily je extraliga i vítaným testem před GP, která se letos v Praze jede 18. května, a také červencovým světovým šampionátem týmů.

Hosté ze středočeského Mšena sice už nemají pro letošek k dispozici americkou hvězdu Grega Hancocka, ale mají náhradu. A ne ledajakou. Body místo legendárního Američana může sbírat i Polák Jaroslaw Hampel, který si na počátku této sezóny připsal triumf při GP Nového Zélandu.

Reklama