Hlavní obsah

Dryml soptil, Franc si na Markétě moc neužíval

Praha

Jen skromné zisky přidávali na konto, žádný jásot českých zástupců a jejich příznivců v hledišti stadiónu Markéta se při plochodrážní GP v Praze nekonal. Patnáctý Aleš Dryml, šestnáctý Josef Franc. Zůstali daleko za maximy na domácím oválu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český závodník Aleš Dryml během Grand Prix v ploché dráze na stadiónu Markéta v Praze.

Článek

Chabá byla útěcha, že české duo skončilo jen těsně za dosavadním lídrem seriálu Polákem Tomaszem Gollobem, jemuž tentokrát Praha vůbec nesvědčila.

„Bojoval jsem, snažil jsem se předjíždět, i když to tu zase moc nešlo, ale soupeři jeli jinou ligu," přiznal Dryml, který naskočil do seriálu jako náhradník místo zraněného Australana Warda.

Před startem pardubického jezdce ničila technika. „Jeden motor odešel ve čtvrtek při extralize se Mšenem, další se rozpadl před tréninkem v Praze, a to už jsem soptil," líčil po závodě. Může ale počítat s dalším startem v GP za dva týdny v Cardiffu, protože Ward se zlomeninou lopatky hned tak jezdit nebude.

„Myšlenky, jak to zlepšit, mám v hlavě, snad to bude jinačí než v Praze, nebude to tam pro mě neznámé, před skoro deseti lety, jsem tam Grand Prix jel," vybavil si Dryml, který nasbíral o bod více než druhý český zástupce, divoká karta Josef Franc, ale ve vzájemném klání s ním prohrál.

„Na to nekoukám, kdo je vedle mě v jízdě," netěšilo France nijak zvlášť to, že ve společné jízdě pokořil právě českého soupeře.

„Chtěl jsem víc bodů celkově," smutnil dál, že se mu nepovedlo zopakovat loňské tažení až do semifinále a ke konečnému lichotivému sedmému místu. „Chtělo to o pár bodíků víc, věděl dobře. „Moc jsem si to tentokrát neužíval," posteskl si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.