Hlavní obsah

VIDEO: Na splašené motorce proletěl Francouz bariérou, ale nezastavilo ho to

Udevalla/Praha

Stačila chvilka nepozornosti a motokrosová trať byla pro Francouze Stevena Frossarda příliš úzká. Při GP Švédska v Udevalle proletěl bariérou, ale bleskově sedl znovu na stroj a uháněl dál bojovat o body v seriálu mistrovství světa.

Motokros

 
Článek

Frossard v závodech tohoto ročníku šampionátu jezdí většinou na pozicích v elitní desítce, ale také hodně divoce. Teď kromě slušných výsledků na sebe upozornil i karambolem. Nerovnost ho ve druhé jízdě třídy MX GP rozhodila a o problémy nebyla nouze.

Bariéra byla naštěstí jen reklamní a nepříliš pevná, zdravotní újmy se jezdec ani nikdo kolem nemusel bát. "Trať byla velmi nebezpečná v některých úsecích, byly tam opravdu hodně hluboké výmoly," posteskl si po závodě šestadvacetiletý jezdec, který divokou nehodu zaznamenal i v dalším letošním závodě v Itálii.

Ve Švédsku to ale byla banalita. V jízdě  jen mírně ztratil a skončil devátý. Celkově v součtu s první jízdou (5.) obsadil v GP šesté místo, na stejné pozici je i celkově, ale italský lídr seriálu Cairoli i další soupeři se mu vzdalují.

Reklama