Hlavní obsah

VIDEO: Ruská raketa se vrací do Prahy. Znovu může zkusit pevnost nafukovací ochrany

Praha
Aktualizováno

Na pražské Markétě před pěti lety při své premiéře mezi plochodrážní elitou vyhrál závod Grand Prix, o rok později tamtéž předvedl Emil Sajfutdinov drsný karambol. Závod s ním bývá mimořádným zážitkem. Do Prahy se po delší době vrací na pondělní tradiční Tomíčkův memoriál.

Drsný karambol Emila Sajfutdinova

 
Článek

Loni utrpěl zranění po jednom z pádů, do kterých se přimotal. Pauzíroval. Dokonce tak dlouho, že záměrně vynechal i celý letošní seriál GP, a tudíž také květnovou zastávku na pražském oválu.

„Zotavuji se," hlásil ještě zkraje téhle sezóny. Podle mnohých ale chtěl upřednostnit lukrativní konkurenční seriál mistrovství Evropy. A do jeho čela se v sezóně také probil.

Teď se může vrátit do české metropole. „Chceme tu ukázat jezdce, kteří zde nebyli při letošní Grand Prix, ale stojí za to je vidět," říká šéf pořadatelů z Markéty Petr Ondrašík.

Rus zvedal diváky ze sedadel už v roce 2009, kdy jako raketa vletěl mezi stálé jezdce GP. O rok později v Praze po kolizi vyzkoušel pevnost nafukovacích ochranných vaků, které u mantinelů mírní následky pádů. V pondělí večer (19) může poměřit síly s dvojnásobným vítězem Tomíčkova memoriálu Okoniewským z Polska, německých účastníkem GP Smolinským, ale i českými mladými dravci Milíkem, Krčmářem a dalšími jezdci.

Reklama

Související témata: