Hlavní obsah

Freestyloví motokrosaři si opět po roce podmanili O2 arenu

Praha

Freestyloví motokrosaři si opět po roce podmanili pražskou O2 arenu. Fanoušci létajících motocyklistů předvádějících všemožné triky byli svědky vydařené show FMX Gladiators Games, ve které se představily domácí hvězdy Libor Podmol a Petr Pilát, lídr letošního seriálu mistrovství světa David Rinaldo z Francie nebo americký bavič Nate Adams.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Český freestyle motokrosař Libor Podmol během patnáctého ročníku akce Gladiator Games v pražské O2 areně.

Článek

Největšího aplausu se dočkal Podmol, jenž poprvé v Česku předvedl vlastní trik California Roll, se kterým minulý týden ovládl závod světového šampionátu v Číně. "Byla to boží akce. Jsem rád, že jste se opět přišli podívat na ty naše létající motorky," řekl Podmol divákům.

Velké ovace sklidil i Ital Jason Cesco, který opět předvedl salta na speciálně upraveném sněžném skútru. Stejně jako v předešlých letech se přímo v aréně představil i hlavní organizátor akce Marek Rejman, jenž zvládl patnáctimetrový skok jen s lehce upraveným osobním automobilem.

"My ty triky trénujeme celý rok, ale Marek si tady postaví rampu a jednou za rok to tady skočí," kroutil hlavou Podmol. "Já bych šel do spousty šílených věcí, ale do tohohle tedy ne," doplnil Pilát. Rejman se sice ke skoku odhodlával poměrně dlouho, ale nakonec jej bezpečně zvládl.

Jako v minulosti celou gladiátorskou show, která oslavila patnáct let od svého vzniku, zakončil "vláček" všech účastníků. "Když jsme s pořádáním akce začínali, tak bych nevěřil, že tady za patnáct let budeme stát jako otcové od dětí a budeme sledovat další nové ridery," podotkl Rejman, který letošní akci symbolicky věnoval Armádě České republiky. I proto byl jedním z členů poroty ministr obrany Martin Stropnický.

Reklama

Související témata: