Hlavní obsah

Biaggi bude u stáje Midland testovat formuli 1

LONDÝN

Motocyklový závodník Max Biaggi bude ve středu na okruhu v Silverstonu testovat monopost formule 1 stáje Midland. Slavný italský jezdec se na konci uplynulé sezóny ocitl po nuceném odchodu z Hondy bez angažmá v královské třídě MotoGP, a jelikož nové nenašel, naznačil možný přestup do seriálu superbiků nebo k automobilům.

Foto: ČTK/AP

Max Biaggi na archivním snímku.

Článek

Testování vozu formule 1 u týmu Midland by však mělo být jen jednorázovou záležitostí. "Jen mu plníme jeho sen," řekl mluvčí anglické stáje Midland. "Říkal, že pokud bude v této sezóně závodit v superbicích, pak by tohle byla skvělá příležitost vyzkoušet si okruh v Silverstonu," dodal.

Čtyřiatřicetiletý Biaggi bude testovat společně s piloty Midlandu pro sezónu 2006 Christijanem Albersem a Tiagem Monteirem. Ti mají být hlavními trumfy stáje, která vznikla z týmu Jordan.

Biaggi získal v závodech silničních motocyklů čtyři tituly mistra světa v kubatuře do 250 ccm. Monopost formule 1 si vyzkoušel už v roce 1999, kdy se v Itálii projel ve Ferrari. Se stejnou stájí už absolvoval testy i jeho krajan a rovněž úspěšný motocyklový závodník Valentino Rossi.

Reklama