Hlavní obsah

Smrž i Abraham chtějí v mistrovství světa motocyklů bodovat

BRNO

Dosahovat pravidelně na bodovaná umístění chtějí v nadcházejícím seriálu mistrovství světa silničních motocyklů čeští jezdci Karel Abraham a Jakub Smrž, kteří budou v této sezóně startovat na továrních motocyklech Aprilia startovat v českém týmu Cardion AB Motoracing.

Foto: www.kubasmrz.cz

Jakub Smrž

Článek

Smrž se představí ve třídě do 250 ccm a slibné vyhlídky naznačil už v testovacích jízdách ve španělském Jerezu a Valencii, kde dosáhl třetího a pátého času. Šestnáctiletý Abraham bude i letos pokračovat ve třídě do 125 ccm.

Smrž hned po skončení minulé sezóny podstoupil operaci menisku a přetrhaných vazů v koleně. "Nyní jsem už v pořádku. Po dlouhé době jsem ale v začátku sezóny nervózní, neboť přede mnou stojí dost náročný cíl," uvedl dnes pro ČTK Jakub Smrž, od něhož si vedení týmu slibuje pravidelné body z první desítky výsledkové listiny. "Technika i tým jsou na takové úrovni, že bych toto umístění mohl dosahovat," dodal Smrž.

I když se mu v testovacích jízdách v Jerezu dařilo, tvrdí, že tato trať nepatří k jeho oblíbeným. "Testování zhodnotíme až v prvním závodě. Po dobrých výsledcích v testech se ale začínám do Jerezu těšit," uvedl Smrž, který si teprve zvyká na tovární motocykl Aprilia. V loňské sezóně startoval na hondě a na podzim zkoušel ducati třídy MotoGP. "Aprilia je zcela jiný stroj, který nedovoluje žádné chyby. Zatím se mi na něm daří, ale mám stále co zlepšovat," řekl Smrž.

Abraham se učil jezdit jinak

Mnohem těžší úkol stojí před Abrahamem, jenž v zimní přestávce zcela měnil svůj jezdecký styl. "Na doporučení hlavního mechanika se učím jezdit úplně jinak. Dříve jsem v jízdě v zatáčkách zcela vylezl ze sedla. Tím se ale mění geometrie stroje, proto se učím jezdit zatáčky v sedle. Je to pro mě hodně složité. Počítám, že minimálně šest závodů si budu tuto techniku zažívat," uvedl Abraham.

Oba čeští jezdci mají před sebou nabitý program. Příští úterý je čeká tisková konference v Itálii a potom již úvodní závod nové sezony v neděli 26. března v Jerezu.

Reklama