Hlavní obsah

Bedáňová ztratila vyhraný zápas

PAŘÍŽ

Daniela Bedáňová nedotáhla dobře rozehraný zápas do vítězného konce a s grandslamovým French Open se rozloučila v prvním kole. Česká tenistka vedla nad Američankou Corinou Morariuovou 6:4, 5:4 a měla podání, ale pak přišla o osm her za sebou.

Foto: Novinky s použitím archivu

Daniela Bedáňová

Článek

Druhou sadu prohrála 5:7, ve třetí sice snížila z 0:5 na 3:5 a odvrátila pět mečbolů soupeřky, ale víc už nestihla a prohrála 3:6. Bedáňová tak nezopakuje svůj loňský postup do třetího kola.

Koukalová nezopakovala australskou premiéru

České tenistce Kláře Koukalové se nepodařilo zopakovat úspěšnou grandslamovou premiéru z Australian Open a při svém debutu v Paříži vypadla hned v prvním kole. Koukalová v prvním kole nestačila na Slovinku Tinu Pišnikovou, s níž prohrála ve dvou setech. Po vyrovnaném úvodním setu, který se rozhodoval až v tiebreaku, ztratila Koukalová druhou sadu hladce 1:6.

French Open skončilo i pro Libuši Průšovou, která nestačila na domácí Nathalie Dechyovou a prohrála s ní 3:6 a 1:6.

Suverénně naopak postoupila do druhého kola česká tenistka Denisa Chládková, která domácí Anais Laurendonové startující na divokou kartu povolila jediný game. V příštím kole se utká s dvaadvacátou nasazenou Verou Zvonarevovou z Ruska.

Štěpánek podruhé zdolal Arthurse

Radek Štěpánek podruhé během devíti dnů porazil Australana Wayna Arthurse, a zajistil si tak postup do druhého kola French Open. V dnešním utkání český tenista soupeři nepovolil odvetu za porážku na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu a zvítězil 6:1, 4:6, 6:1 a 7:6.

Česká tenistka Zuzana Ondrášková při své premiéře na French Open v prvním kole hladce porazila marockou tenistku Bahiu Mouhtanessiovou a připsala si první vítězství na grandslamovém turnaji. Její soupeřka, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, byla první Maročankou na Roland Garros.

Výsledky českých tenistů
Štěpánek (ČR) - Arthurs (Austr.) 6:1, 4:6, 6:1, 7:6
Ondrášková (ČR) - Mouhtanessiová (Mar.) 6:1, 6:2
Chládková (ČR) - Laurendonová (Fr.) 6:0, 6:1
Pišniková (Slov.) - Koukalová (ČR) 7:6 (7:3), 6:1
Dechyová (25- Fr.) - Průšová (ČR) 6:3, 6:1
Morariuová (USA) - Bedáňová (ČR) 4:6, 7:5, 6:3
Dominikovicová (Austr.) - Benešová (ČR) 6:0, 6:1
Novinky z French Open den po dni
Oficiální stránky French Open
GRAND SLAM 2003
Australian OpenTriumf Agassiho a sester Williamsových

Reklama