Hlavní obsah

Motocyklista Kvapil pojede dál vlastní cestou

Praha

Dohoda na spolupráci mezi týmem Big Shock Racing a motocyklistou Lukášem Kvapilem doběhla po Dakaru 2017 a byla ukončena posledním dnem měsíce února. Do nové sezóny se Kvapil vydává na vlastní pěst bez další podpory týmu.

Foto: Sport.cz

Lukáš Kvapil na trati Dakaru.

Článek

Došlo k rozchodu, ovšem vztahy na obou stranách zůstávají i nadále přátelské a členové týmu se těší, že se s Kvapilem budou dál potkávat na závodních tratích. „Je to přirozený vývoj, Lukášovi jsme pomohli splnit jeho sen. Vyzkoušel si s námi svůj první Dakar a teď zcela respektujeme jeho rozhodnutí postavit se na vlastní nohy. My jedeme dál podle plánu a těšíme se na další závodní sezónu," říká šéf týmu Martin Macík starší.

Motocyklista Lukáš Kvapil se stal prvním Čechem, který odstoupil z letošní Rallye Dakar. V druhé etapě měl pád, při němž si zlomil nos, poranil rameno a utrpěl otřes mozku. Do nemocnice ho tak musel dopravit vrtulník.

Další nabitá sezóna

Letošní rok bude pro jeho bývalý tým pestrý a všechny aktivity budou směřovat k dalšímu Dakaru. Už tento víkend se závodní Liaz Martina Macíka i další vozy týmu objevují na pražském výstavišti v Holešovicích na výstavě Motocykl. Následovat bude tradiční dakarská show v Sosnové 26. března. A už na začátku příštího měsíce - 7. dubna – přijde na řadu první závod Baja Drawsko, kde bude Martin Macík mladší obhajovat své loňské vítězství.

Na přelomu května a června bude tým v doprovodu fanoušků tradičně testovat závodní techniku v tuniské poušti. V červnu bude následovat moto show Legendy a během léta se spustí závodní šňůra: Baja Aragon, HunGarian Baja, Baja Poland. Vše zakončí další ročník závodu Rallye Dakar, kterého se členové týmu účastní už od roku 2003.

Reklama