Hlavní obsah

Novák prohrál, špitál dostane méně

PROSTĚJOV

To nebyl Jiří Novák, jak ho všichni znají. Na dvorcích pár metrů od domova se měl v jediném turnaji, který hraje za sezónu v Česku, předvést v plné parádě, potvrdit vlastní slova o formě, nakonec z toho bylo ale jen šokující překvapení a pro mnohé rozčarování. Podnik v Prostějově s dotací 125 tisíc dolarů hned na úvod přišel o svou největší hvězdu.

Foto: ČTK

Jiří Novák

Článek

"Únava z předchozích náročných zápasů, vedro a výborný soupeř. Vše se to naakumulovalo dohromady," vykládal, proč má před sebou po prohře s Janem Vackem v 1. kole nečekané volno. "Ale klobouk dolů před Honzou, hrál bez bázně. Já necítil ve výměnách od základní čáry dobře míč. Prostě to nevyšlo."

Čtyři dny nesáhne na raketu

Takřka měsíc byl Novák v plném turnajovém vytížení, které vrcholilo postupem do finále Světového poháru v Německu a následném postupu do osmifinále French Open, kde jej zastavil Španěl Moya. Včera jako by mu i chyběla do hry větší chuť a zápal.

"Musím teď odpočívat. Čtyři dny na rakety ani nesáhnu," dušoval se. Příští týden pak pojede stejně jako Radek Štěpánek na první přípravu na Wimbledon do německého Halle, nijak odvázaný z toho však zrovna není. "Tráva není můj oblíbený povrch," ušklíbl se.

A co víc: Kvůli porážce přijde trochu zkrátka i prostějovská nemocnice. Novák již dopředu avizoval, že stejně jako v minulosti daruje své veškeré prize-money z turnaje právě jí. Zatímco loni putovalo lékařům na konto 10 600 dolarů, letos to za porážku v prvním kole není ani desetina..."Bohužel to není mnoho," pravil vyřazený.

Reklama

Související témata: