Hlavní obsah

Milík se opět prosadil v Grand Prix, v Toruni skončil pátý

Toruň

Týden po vítězství v pardubické Zlaté přilbě dosáhl plochodrážní jezdec Václav Milík dalšího cenného úspěchu. V předposlední Grand Prix sezóny v polské Toruni obsadil páté místo, což je jeho druhý nejlepší výsledek v seriálu po senzační třetí příčce v červnovém závodu na pražské Markétě.

Foto: David Taneček, ČTK

Václav Milík (ilustrační foto)

Článek

Domácí Grand Prix jel Milík na divokou kartu. Šanci přidat další starty v šampionátu získal koncem srpna, kdy se stal stálým náhradníkem pro zbylých pět závodů. Vzápětí skončil v Gorzówě desátý, v dalších závodech v Německu a ve Švédska se na dráhu nedostal.

Se světovou elitou znovu změřil síly v sobotu v Toruni, kde vyhrál své úvodní dvě jízdy, k nimž přidal třetí a dvě druhá místa, což znamenalo jasný postup do semifinále. V něm doplatil na poruchu motocyklu.

Vítězem závodu se stal domácí Patryk Dudek, který vyhrál Grand Prix poprvé v kariéře a ještě oddálil korunovaci nového mistra světa. Před posledním dílem v Melbourne ztrácí Dudek 14 bodů na vedoucího Australana Jasona Doylea, který byl v Toruni sedmý. Milík je průběžně šestnáctý.

Reklama

Související témata: