Hlavní obsah

Pešek: Řekl jsem si - třetí místo nebo nic

BRNO

Potřetí v sezóně vyšel bodově naprázdno český motocyklový závodník Lukáš Pešek. Dvacetiletý jezdec už nedokončil Velké ceny Kataru a Francie a do cíle nedojel ani na Masarykově okruhu v Brně, kde do něj vkládali čeští motocykloví příznivci hodně nadějí. Vždyť v posledních pěti závodech Pešek bodoval a dokonce dvakrát skončil třetí.

Článek

Šanci na úspěch dával českému jezdci i nejlepší čas v páteční kvalifikaci. I když jej nakonec v sobotní druhé kvalifikaci předjeli Fin Mika Kallio a vedoucí jezdec seriálu Španěl Alvaro Bautista, znamenalo třetí místo a start z první řady hodně nadějí.

Ale ani na čtvrtý pokus se Pešek nedočkal ve svém brněnském startu v mistrovství světa ve třídě do 125 ccm projetí cíle. I když dnes měl k tomu nejblíže a dlouho sahal po svém letošním čtvrtém umístění na stupních vítězů.

Peškův stroj derbi ale začal v závěru ztrácet výkon a vidina třetího místa se silně vzdalovala. Proto vsadil Pešek vše na jednu kartu, kterou byl risk. "Navzdory problémům jsem si myslel, že dojedu třetí. V jednom momentě mi stroj skoro zhasl na rovince a hodně jsem ztratil. Pád v poslední zatáčce je zcela mojí chybou. V závěru jsem si řekl, že chci buď třetí místo, nebo nic. To jsem splnil," řekl se smutkem v hlase Pešek, který byl pádem hodně zklamán.

Tak se prostě jezdí mistrovství světa

Pešek se domnívá, že před jeho pádem ke kontaktu s Italem Pasinim nedošlo. "Ale i kdyby mezi námi kontakt byl, tak je to jedno. Výsledek je dán. A takto se jezdí mistrovství světa. Všechny souboje byly absolutně v pořádku a regulérní," dodal Pešek, jenž nedokázal specifikovat problémy motoru. "Zatím jsme motocykl nerozebírali. Kdybych to věděl, tak vám to řeknu. Nejsem mechanik," poznamenal Pešek.

Na svém dnešním výsledku ale vidí Pešek i klady. "Pozitivní je, že jsem se znovu přesvědčil, že mohu s nejlepšími bojovat o první místo. Zítra už na pád nebudu myslet. Všichni v mém týmu sice nesou výsledek těžce, ale to se v našem sportu stává," tvrdí Pešek.

Reklama

Související témata: