Hlavní obsah

Jiřetín touží na Šestidenní po klubovém triumfu

PRAHA

Český Trophy tým sice Šestidenní po 57 letech nejede, přesto nejlepší reprezentanti endura v polovině listopadu na Novém Zélandu chybět nebudou. Objeví se v klubové soutěži v barvách Motoklubu Jiřetín a KBS Unhošť.

Foto: internet

Roman Michalík

Článek

Jiřetín staví dokonce maximální počet pěti týmů, přičemž elitní trio Vít Kuklík, Roman Michalík a Jan Zaremba má nejvyšší ambice a hodně vpředu se může pohybovat i druhý celek tvořený bratry Gottvaldovými a Tomanem. "Nechceme se jen dívat a svézt se, jedeme tam vyhrát," vyhlašuje manažer Ladislav Michálek. "Na Šestidenní vyrážím už popatnácté a možná naposledy, takže by se mi líbilo loučit se triumfem v klubové soutěži," líčí Michalík.

"Že nestavíme Trophy tým, je ostuda někoho jiného, my ale v barvách Jiřetína reprezentujeme nejen jeho sponzory, ale i celé Česko a rozhodně tam pojedeme srdcem," tvrdí absolutní český mistr a šestý z letošního MS Kuklík. "Určitě chceme bojovat o první příčku, ale uvidíme, jak zvládneme rašelinu a písčitý terén, dá se očekávat hodně rozbitá trať a v lesích i nebezpečné kořeny. Na písku bude trpět i technika," dodává před svou šestou účastí na Šestidenní tuzemská jednička.

Výprava Jiřetína odletí do Taupa 4. listopadu přes korejský Soul. "Na Zélandu pak budeme mít osm dnů na přípravu motorek. Nikdo z nás tam sice ještě nebyl, ale obavy z toho nemám, v písku to chce prostě držet plyn," říká s úsměvem Zaremba, na jehož motokrosové schopnosti se při měřených testech hodně spoléhá: "Víc to ale bude o tom, vydržet celých šest dní."

Klubová sestava Unhoště jede na identických čtyřtaktních strojích Honda 250. "Je to nejjednodušší varianta pro servis, jen nevím, co s kluky ten přechod do kategorie E1 udělá. Dva junioři doplnění o účastníka MS Rudolfa se ale určitě budou statečně bít a snad se i vejdou do elitní desítky," říká manažer Ladislav Krupička.

Nominace českých klubových týmů na Šestidenní
Jiřetín I. (Michalík/ Beta, V. Kuklík, Zaremba/oba KTM), Jiřetín II. (M. Gottvald, Z. Gottvald/ oba Husqvarna, Toman/KTM), Unhošť I. (Rudolf, Horák, Sedláček/všichni Honda), Jiřetín III. (Malát/ Husqvarna, M. Kuklík/KTM, Dokoupil/ Yamaha), Jiřetín IV. (Hudec, Macura, Kavský/ všichni Beta), Jiřetín V. (Havlíček, Veselý/oba KTM, Daněk/Husaberg).

Reklama

Související témata: