Hlavní obsah

Lacko se v Mostě namlsal, Zolder je ovšem nebezpečný a záludný

Zolder

Úřadující evropský šampión v závodech tahačů Adam Lacko by se rád o víkendu v belgickém Zolderu opět přiblížil vedoucímu Jochenu Hahnovi a zdramatizoval mistrovství. Po pěti soutěžních víkendech ztrácí jednička týmu Buggyra Racing na německého hlavního rivala 48 bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Adam Lacko z České republiky a Sascha Lenz z Německa na trati v Mostě.

Článek

Buggyra v Mostě

Minulé domácí závody dopadly náramně. Před dvěma týdny v Mostě dokázal Lacko na Hahna stáhnout devět bodů. "Pokud pomineme skutečnost, že jsme vyhráli doma, Most ukázal, že ani Hahn jedoucí ve skvělé formě a s tovární podporou není neporazitelný," poukazuje manažer týmu Jan Kalivoda.

Další zastávkou ME je Zolder. Na truckery čeká okruh rychlý, nebezpečný, až záludný. Buggyra nicméně obhajobu titulu nevzdává. „Vzhledem k tomu, že jsme totéž tvrdili i před závodem v Misanu, kdy nebylo jasné, jestli Adam vůbec pojede, nehodláme nic měnit ani teď. Ostatně, v roce 2002 jsme na tom byli před Zolderem ještě hůře a nakonec Gerd vyhrál..." říká Kalivoda s odkazem na ročník, v němž Němec Körber nakonec porazil Harriho Luostarinena z Finska.

Lacko se sice po operaci břicha stále necítí stoprocentně fit, chce ale i nadále bojovat. "Nejsem stoupencem statistik, ale troufám si odhadovat, že jsem asi historicky jediný jezdec, který absolvuje celé mistrovství Evropy jako úředně nemocný," usmívá se obhájce titulu.

Netají, že doufá také v přízeň počasí. „Most ukázal, že na mokru je Buggyra lepší než Iveco. Po domácím závodě jsme dělali jisté úpravy na autě, rozhodovat budou super pole a nájezd do první šikany." Čtyřnásobného šampióna Hahna, největšího a jediného soupeře v boji o titul, Adam neřeší. „Závodím hodně dlouho, abych věděl, že nejlepší je soustředit se sám na sebe. Nějak to dopadne. Doufám, že dobře..."

Průběžné pořadí ME:
1. Hahn (Něm./Iveco) 231,
2. Lacko (ČR/Buggyra) 183,
3. Kiss (Maď./Mercedes) 156.

Reklama

Související témata: