Hlavní obsah

V Mostě se příští rok pojedou závody evropské série NASCAR

Praha

V České republice se v příštím roce poprvé uskuteční automobilové závody evropské série NASCAR. Populární speciály kategorie Stock Car se představí koncem června na okruhu v Mostě a budou jedním z vrcholů sezony na tamním autodromu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

"Věříme, že z toho vytvoříme tradici a přitáhneme další diváky na okruh," uvedl výkonný ředitel okruhu Ivo Diviš na dnešní tiskové konferenci. Zástupci autodromu jednali s promotérskou firmou Team FJ tři roky, finální dohoda prý ale byla jednoduchá. "Jsme profesionálové. V závěru nebyl žádný zádrhel," pousmál se Diviš.

NASCAR je původem americký šampionát, který se jezdí již od roku 1948. Aktuálně v ní jezdí v kategorii Stock Car motorově identické speciály o výkonu 450 koní a manuální převodovkou. Vozy se liší pouze vzhledem karosérie.

"Mám strašnou radost, že příští rok pojedeme v Mostě. Jako jediný český závodník se pokusím udělat dobrý výsledek," řekl Martin Doubek, jehož čeká v seriálu již pátá sezona.

Letos přitom poprvé startoval v hlavní kategorii Elite 1. "Poslední sezona se mi moc nevydařila, maximem byla dvě čtvrtá místa na Hockenheimu. Příští rok chceme domluvit více testování a rád bych bojoval o bednu. Bylo by hezké, kdyby v Mostě vyhrál český závodník," uvedl Doubek.

Závody NASCAR Whelen Euroseries budou v Mostě poslední červnový víkend součástí The Most American Show, fanoušci budou mít možnost současně vidět i řadu dalších seriálů. "Během víkendu se odjede deset závodů," uvedla obchodní a marketingová ředitelka okruhu Jana Svobodová.

Reklama

Související témata: