Hlavní obsah

Engeho nahradí v závodě FIA GT bývalý šampión F1 Mansell

LONDÝN

Zraněný Tomáš Enge bude mít v květnovém závodu seriálu FIA GT věhlasnou náhradu, mistra světa formule jedna z roku 1992 Nigela Mansella. Stáj Scuderia Ecosse Ferrari britského veterána angažovala pro podnik na okruhu Silverstone. Mansell už vůz Ferrari 430 testoval ve Skotsku a společně s jedním ze stabilních jezdců týmu se v něm bude střídat ve dvouhodinovém závodě v Silverstonu.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

"Byla to výzva, kterou jsem musel přijmout. Stewart Roden řídí velmi dobrý tým a auta jsou skvěle připravena," uvedl třiapadesátiletý závodník na oficiálních stránkách stáje.

I když se ve voze cítil dobře, své šance pro závod nechtěl odhadovat. "Uvidíme, jak se s tím srovnám, protože bývalí piloti formule jedna závodí s terčem na zádech," poznamenal.

Enge, který v úvodním závodě FIA GT společně s Britem Timem Mullenem skončil třetí ve své třídě, se zotavuje po vážné nehodě v podniku American Le Mans Series. Minulý pátek se podrobil operaci lokte a při ideálním průběhu rekonvalescence by se k závodění mohl vrátit za tři měsíce.

Reklama