Hlavní obsah

Policisté vyšetřují Schumacherovu jízdu za volantem taxíku

COBURG

Policistům v bavorském Coburgu se vůbec nelíbily novinové zprávy o zběsilé jízdě sedminásobného mistra světa formule jedna Michaela Schumachera ulicemi jejich města. Schumacher si totiž před týdnem zaletěl ze svého švýcarského sídla do Německa koupit štěně australského ovčáka, a aby stihl zpáteční let, posadil se sám za volant taxíku.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher - podvanácté měl v sezóně důvod k radosti.

Článek

Podle slov taxikáře Tuncera Yilmaze, který vyhověl Schumacherově prosbě a vůz mu půjčil, jel slavný německý závodník na letiště jako v dobách své největší slávy. "Zatáčky projížděl na plný plyn a předjížděl i na těch nejnemožnějších místech," řekl novinářům Yilmaz, který "v cíli" dostal od Schumachera královské spropitné 100 eur.

Jenže právě na základě jeho slov v tisku zahájila místní dopravní policie vyšetřování. Schumacher je podle deníku Bild podezřelý z porušení pravidel silničního provozu a hrozí mu pokuta, zatímco dvaačtyřicetiletý taxikář je v jeho případu svědkem a zároveň i vyšetřovaným kvůli tomu, že Schumachera pustil k volantu.

Schumacherův manažer Willi Weber se však Yilmaze zastal. "Potrestat toho muže by bylo absurdní, provinil se jen tím, že Michaelovi pomohl. Kéž by takhle chápaví byli všichni taxikáři," prohlásil Weber.

Reklama