Hlavní obsah

V pondělí začne rekonstrukce dráhy Masarykova okruhu

BRNO

Plánovaná oprava povrchu závodní dráhy na Masarykově okruhu v Brně začne v pondělí a potrvá dva a půl měsíce. Finální asfaltová vrstva bude položena na přelomu dubna a května a úvodní závod letošní sezóny plánuje vedení okruhu v polovině května 2008.

Foto: Automotodrom Brno

Letecký snímek Masarykova okruhu u Brna.

Článek

Na Masarykův okruh dorazí koncem tohoto týdne těžká technika a v pondělí začnou stavební práce na nevyhovujícím povrchu. Část odstraněného asfaltového materiálu bude recyklována a znovu použita jako podkladová vrstva, na kterou budou položeny ještě dvě nové asfaltové vrstvy.

Při pokládání finálních vrstev asfaltu je potřeba teplota vzduchu kolem 15 stupňů Celsia, proto je zakončení prací plánováno na přelom dubna a května. Slavnostní otevření opravené trati se má uskutečnit v pátek 16. května, kdy bude brněnský okruh hostit dvanáctihodinový závod automobilů.

"Nový Masarykův okruh letos slaví jednadvacáté narozeniny a samozřejmě chceme, aby do dalších let vstoupil důstojně a v plné síle. Proto mu pořídíme nový kabát," uvedla výkonná ředitelka společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Reklama

Související témata: